•ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ•

Κλεανθους Φανη

Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια

Κοινωνική Λειτουργός

 Η Κλεάνθους Φάνη εργάζεται ως Γνωσιακή Συµπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία (Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών), εκπαίδευση στη Θεωρία της Γνωσιακής Θεραπείας (Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Πάτρας) και δύο διπλώματα στη Γνωσιακή Συµπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής / Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης – ΙΨΕΠΑ). Κατά την πρακτική της άσκηση, ήρθε σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα ψυχικών διαταραχών (άγχος, κατάθλιψη, διαταραχές προσωπικότητας, κρίσεις πανικού κ.α.).

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμες επαγγελματικές διαλέξεις και ημερίδες με στόχο την πολυεπίπεδη επαγγελματική της ανάπτυξη.

Η εθελοντική της δράση περιλαμβάνει συμμετοχή σε ομάδες κατά πλάκα σκλήρυνσης και Ψυχό-ογκολογίας ως συν-θεραπευτής, συμμετοχή σε πρόγραμμα ψυχο-εκπαίδευσης φορτιστών και συνεργασία με την ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό).

Εργάστηκε ως Υπεύθυνη στην Παιδική Λέσχη ΣΚΕ Παλουριώτισσας και ως εξωτερικός συνεργάτης στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Οργανισμό αυτό, πραγματοποίησα 664 βιωματικά εργαστήρια και 18 διαλέξεις σε δημοτικές/κοινοτικές αρχές που απευθύνονταν σε επαγγελματίες, γονείς, εκπαιδευτικούς, έφηβους και παιδιά.

Επί του παρόντος, εργάζεται  ιδιωτικά και, επιπρόσθετα, είναι πλήρες μέλος (Αρ. Μ. 014) στο Σύνδεσμο Γνωσιακών Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπευτών Κύπρου όπου διετέλεσε καθήκοντα  Πρόεδρου (2018 – 2022) ενώ τώρα έχει αναλάβει τη θέση του Ταμία.

Telephone free icon+357 96433036

Facebook free icon

https://www.facebook.com/fanikleanthouscbt/

Linkedin free icon

https://www.linkedin.com/in/%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-8210b213a/


Ανδρεου Αντρια 

Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια 

Ψυχολόγος

Η Άντρια Ανδρέου εργάζεται ως Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν ΒΑ(Hons.) στην Ψυχολογία από το Arizona State University (ΗΠΑ) το 2003, Master στην Κοινωνική Εργασία με υποτροφία από το ASU το 2006, ειδίκευση στην Θανατολογία /Πένθος (Grief Counseling) από το Canyon College το 2007, και το 2008 αποφοίτησε με άριστα από το Master of Advanced Studies in Marriage and Family Therapy (Συστημική Ψυχοθεραπεία/ σύμβουλος γάμου και οικογένειας) από το ASU.

Η πρακτική της εκπαίδευση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαχείριση νεανικής παραβατικότητας, ειδική εκπαίδευση σε εξειδικευμένο σχολείο, εφηβική εγκυμοσύνη και οικογένειες με παιδιά στο Arizona’s Children’s Association, όπου εφάρμοσε την συστημική προσέγγιση.

Η ερευνητική πείρα της περιλαμβάνει προγράμματα που ασχολήθηκαν με αρθρίτιδα και άγχος, και προσωπικότητα, γεγονότα ζωής και υγεία.

Στην Κύπρο, από το 2009 μέχρι το 2011, εργάστηκε σαν καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Pascal English School στη Λάρνακα, στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, στον Τομέα Πρόληψης, στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΠΡΟΤΑΣΗ στη Λευκωσία και Λάρνακα σαν σύμβουλος- ψυχολόγος από το 2009-2014, και στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΣΚ/ ΚΕΘΕΑ για αξιολόγηση των δομών απεξάρτησης της Κύπρου το 2016-17.

Από το 2014 μέχρι σήμερα, δουλεύει ιδιωτικά στην Λευκωσία, με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και παιδιά.

Συμμετείχε σε σεμινάρια/ διαλέξεις και συνέδρια, με παρουσιάσεις όπως πένθος, άγχος, ρατσισμό και διακρίσεις, όρια και επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, και συμπεριφορά εφήβων.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ταμίας) της Κυπριακής Εταιρίας Οικογενειακής Θεραπείας (ΚΕΟΘ) από το 2010.

Telephone free icon+357 99166670

Facebook free icon

https://www.facebook.com/antriaandreoumft/

Linkedin free iconhttps://www.linkedin.com/in/antriaandreou/